اكــلات شهيه

    شاطر
    avatar
    نور القلب
    مشرفة منتدى الحوار العام
    مشرفة منتدى الحوار العام

    انثى
    عدد الرسائل : 2219
    العمر : 29
    Location : فى عالم الخيااااااااااااال ثم الخيااااااااااال
    نقاط : 379
    تاريخ التسجيل : 05/08/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف نور القلب في الأربعاء 5 مارس 2008 - 23:52

    ام على
    دى حلو يا جماعه
    انا طبعا نزلتها عشان الناس اللى طلبوها منى ويارب تعجبكم
    ولو كده اعملها ليكم واجبها والله لغايه الجامعه
    ام على دى روحى روحى روحى

    المقادير
    4
    ورقات جلاش
    4 كوب لبن (حليب)
    12 ملعقة كبيرة سكر او حسب الرغبة
    5 ملاعق
    سمن
    1/4 كوب من البندق و لوز
    1/ 2 كوب من الزبيب
    3 ملاعق قشدة

    واى نوع من المكسرات زى ما انتم عاوزين



    الطريقة
    نجيب الجلاش ونطبق كل ورقه نصين بحيث تكون على شكل مربع
    نجيب طاسه للقلي ونحط فيها السمن وتقدح ثم نضع بها ورقة الجلاش
    وتحمر على الوجهين وترفع على منديل ورق لتصفية السمن، ونعمل كده مع بباقي ورق الجلاش.

    نغلى اللبن مع السكر.
    نضع في طاجن فخار 4 ورقات ثم نصب فوقها اللبن
    والمكسرات ثم توضع فى فرن متوسط الحرارة بعد تسخينه لمده ربع ساعة.
    بعد مرور 7
    دقائق عليها فى الفرن يتم وضع القشدة على وجهها ثم تخرج بعد أن يكون قد احمر وجهها.

    وبصوا بجد عشان تريحوا نفسكم يعنى
    هى الخلطه دى بتتباع فى المحلات جاهزه
    كل اللى هتعملوا تحطوا اللبن وتحطوها فى الفرن على طول يعنى اللى عاوز ياكلها ومش عاوز يتعب نفسه
    وياااااارب تعجبك لانها تجنن


    عدل سابقا من قبل نور القلب في الخميس 6 مارس 2008 - 1:50 عدل 2 مرات




    Just Imagine
    avatar
    ahmed sultan
    مشـرف قسم الـ Networks
    مشـرف قسم الـ Networks

    ذكر
    عدد الرسائل : 2166
    العمر : 29
    نقاط : 631
    تاريخ التسجيل : 28/07/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف ahmed sultan في الأربعاء 5 مارس 2008 - 23:55

    الخط صغير اوى اوى
    دى كده بنت ام على Sad









    avatar
    نور القلب
    مشرفة منتدى الحوار العام
    مشرفة منتدى الحوار العام

    انثى
    عدد الرسائل : 2219
    العمر : 29
    Location : فى عالم الخيااااااااااااال ثم الخيااااااااااال
    نقاط : 379
    تاريخ التسجيل : 05/08/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف نور القلب في الأربعاء 5 مارس 2008 - 23:58

    والله الخط كبير اوى عندى
    مش عارفه اى مشكله الخطوط فى كل مواضيعى دى
    انا هكبره كمان يارب يبان




    Just Imagine
    avatar
    Roody
    عضــو شــرف
    عضــو شــرف

    انثى
    عدد الرسائل : 1148
    Location : فى مكــان لوحـــدى
    نقاط : 57
    تاريخ التسجيل : 18/06/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف Roody في الخميس 6 مارس 2008 - 16:14



    اولا مشكورة جدا ياحيبتى على الموضوع الجمييييل ده

    وشكرا على جميع مجهوداتكم فى الموضوع بجد
    هترفعوا راسنا ان شاء الله lol!

    وممكن ينفعنا فعلا فى يوم من الايام Rolling Eyes Rolling Eyes

    وهبقى افتكرك طبعا Laughing
    ومعلش بجد انى اتاخرت فى الرد وانتى عارفه ليه بقى Wink
    دلوقتى بقى انا جايبة لكم اكلة غريبة شوية بس حلوة خالص

    وهى


    اللازانيا Rolling Eyes


    وموطنها الاصلى Laughing : إيطاليا


    Smile اليكم الـــــــــــــــــــصور









    ودى المقادير والطريقة



    اللازانيا

    مقادير
    6 شرائح عجينة معكرونة اللازانيا
    1/4 كيلو لحمة مفرومة
    1 بصلة صغيرة
    1/2 ملعقة صغيرة ملح
    1/2 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
    8 حبات فطر (اختياري)
    4 ورقات ميرامية ناشفة
    1 ملعقة صغيرة زعتر ورق ناشف
    2 ملعقة طعام زيت زيتون
    3 سن ثوم
    1 ملعقة طعام معجون الطماطم مذوبة في 1/4 كوب ماء
    3 حبات طماطم وسط مقشرة ومقطعة
    6 شرائح جبنة شيدر أحمر (150 غرام تقريبا)


    الطريقة
    تسلق قطع معكرونة اللزانيا نصف استواء في ماء مملح ومضاف له قليل من الزيت. .1
    يفرم البصل ويوضع في قليل من زيت الزيتون في مقلاة عميقة أو قدر. .2
    تقلب البصلة على نار وسط مع 1/4 ملعقة صغيرة من البهارات المشكلة ثم تترك حتى تصفر وتذبل. .3
    تضاف اللحمة المفرومة وتضاف باقي البهارات للبصلة وتقلب معها حتى لا تتكتل اللحمة وحتى يصبح لون اللحم بني ويختفي اللون الأحمر. .4
    تضاف البندورة المقشرة والمقطعة والفطر المقطع لشرائح والثوم المبشور للحم ويضاف ورق الزعتر الناشف والميرمية المفروكين ناعم. .5
    يترك الخليط على النار هادئة حتى تذبل البندورة وتذوب تقريبا. .6
    يضاف معجون الطماطم للحم ويملح الخليط ويترك على النار لبضع دقائق، يكون الخليط مرق نوعا ما عند رفعه عن النار، حتى تستوي المعكرونة عند إضافة الخليط لها. .7
    يدهن بايركس مستطيل صغير ( طوله 20 سم وعرضه 15 سم) بزيت الزيتون ويوضع قليل من خليط اللحم في القاع حتى لا تحترق المعكرونة. .8
    توضع 3 شرائح من اللازانيا بحيث تغطي قعر البايركس ثم توضع طبقة من خليط اللحم ثم 3 شرائح من الجبن بحيث تغطي البايركس ثم طبقة من اللازانيا (3 شرائح) ثم طبقة من خليط اللحم ثم شرائح الجبنة (3 شرائح) ثم توضع في فرن حرارته 200 س (400 ف) في الطبقة الوسطى من الفرن حوالي ثلث ساعة أو حتى تستوي المعكرونة و تذوب الجبنة.

    بالهناء والعافيه





    اه ملحوظة صغيرة بس الاكلة دى من النت مش عملاها وكتباها
    scratch


    عدل سابقا من قبل Roody في الجمعة 7 مارس 2008 - 17:15 عدل 1 مرات
    avatar
    Ahmed Samir
    عضــو شــرف
    عضــو شــرف

    ذكر
    عدد الرسائل : 1654
    العمر : 29
    Location : Mansoura DC
    نقاط : 103
    تاريخ التسجيل : 16/06/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف Ahmed Samir في الخميس 6 مارس 2008 - 18:06

    Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
    معلش انا عارف اني بتقل عليكوا ف الطلبات
    بس فيه اكله كده شاميه هي
    مش اكله اكله يعني هي زي سلطة كده
    اسمها التبوله
    عايز اعرف هي مكونتها ايه اصلااااا
    وكمان فيه سلطة اسمها المتبل عايز اعرف مكونتها
    الواحد كان بياكل الحاجات دي بس من غير مايعرف مكونتها
    bounce bounce bounce
    Laughing
    avatar
    Roody
    عضــو شــرف
    عضــو شــرف

    انثى
    عدد الرسائل : 1148
    Location : فى مكــان لوحـــدى
    نقاط : 57
    تاريخ التسجيل : 18/06/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف Roody في الخميس 6 مارس 2008 - 19:40

    السلام عليكم

    سلطة التبولة

    المقادير

    3/4 الكوب من البرغل الناعم
    5 باقات بقدونس
    1/2 كيلو بندورة (طماطم)
    باقة واحدة نعناع أخضر
    2 بصلتان كبيرتان
    3/4 كوب ززيت زيتون
    عصير 4 ليمونات حامضة
    3 ملاعق طعام من الملح
    رشة فلفل أسود ـ رشة بهار

    الطريقة


    ـ يُصَوَّل البرغل جيداً ويغسل ثم يصفى.
    ـ يضاف إليه عصير الحامض ويترك جانباً.
    ـ يفرم البقدونس والنعناع فرماً ناعماً جداً ويغسل الخليط ويصفى بمصفاة ناعمة.
    ـ تفرم البندورة فرماً ناعماً وتضاف إلى البرغل.
    ـ يفرم البصل فرماً ناعماً ويفرك بالملح والبهار والفلفل الأسود.
    ـ تخلط جميع الخضار مع البرغل ويضاف زيت الزيتون إلى الخليط.
    ـ تزين التبولة بأوراق الخس أو الملفوف


    Rolling Eyes يارب تكون هى دى
    انا برضو جايباها من النت مش عملاها يعنى
    avatar
    Roody
    عضــو شــرف
    عضــو شــرف

    انثى
    عدد الرسائل : 1148
    Location : فى مكــان لوحـــدى
    نقاط : 57
    تاريخ التسجيل : 18/06/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف Roody في الخميس 6 مارس 2008 - 19:58


    ودى

    سلطة المتبل


    المكونات والمقادير :
    باذنجانة كبيرة الحجم- 3 ملاعق كبيرة من طحينة-2 ملعقة كبيرة من عصير الليمون- ملعقة صغيرة من الثوم المدقوق- ملعقة بقدونس مفروم- ملح- ملعقة زيت زيتون- فلفل اخضر.

    طريقة التحضير :
    1- تشوى الباذنجانة بالفرن وتترك لتبرد وتهرس جيدا.

    2- تخلط الطحينة مع الليمون والثوم والفلفل المدقوق جيدا ثم تضاف الباذنجانة المهروسة ال ى خليط الطحينة.

    3- تقدم سلطة المتبل }بابا غنوج {فى طبق التقديم ويزين بالبقدونس المفروم وزيت الزيتون.
    صحتين وهنا اعداد: راوية ابوسيدو - كندا


    بالهنا والشفا

    سلام عليكم
    avatar
    HEBA
    عضو ذهبى
    عضو ذهبى

    انثى
    عدد الرسائل : 509
    العمر : 29
    نقاط : 38
    تاريخ التسجيل : 29/09/2007

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف HEBA في الخميس 6 مارس 2008 - 22:46

    اولا مشكورة جدا ياحيبتى على الموضوع الجمييييل ده

    وشكرا على جميع مجهوداتكم فى الموضوع بجد
    اهلا بيكن اهلا بيكن للى احنا جينا عندكم
    احنا فلحانين ..احنا مبصوطين Laughing

    صحيح البقاء لله
    لما تعملى العزا ابقى اعزمينى Laughing

    الازانيا


    وموطنها الاصلى Laughing : إيطاليا

    نعم يااختى
    ازا ..ايه Question
    ومكرونه بتاعتها ديه نجيبها مين بقى ان شاء الله Exclamation

    حبات فطر (اختياري
    معلشى بقى ...ابقى فهمينى يعنى ايه حبات فطر
    شرائح جبنة شيدر أحمر
    هوه انا بحب الجبنه الشيدر ...بس حكايه احمر ديه ايه بقى

    وبما انك جيباه من النت ..ان شاء الله هاخدك معايا ونجيب المقادير بتاعتها الغريبه ديه

    عشان نعملها ونبقى ننزل الصور بتاعتها

    ولو كده اعملها ليكم واجبها والله لغايه الجامعه
    زى كده انا ورودى Wink
    انا مستيناكى يوم السبت ومعاكى ام على Laughing

    بالهنا والشفا يا جماعه
    سلااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
    avatar
    no0or
    عضو ماسّى
    عضو ماسّى

    انثى
    عدد الرسائل : 1342
    نقاط : 579
    تاريخ التسجيل : 18/08/2008

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف no0or في الخميس 4 سبتمبر 2008 - 13:57

    عمل القطايف بالمكسرات



    المقــادير:
    كوب مكسرات –جوز –لوز –زبيب-
    ربع كوب سكر
    قرفة (دارسين )
    رقائق حجم كبير قطايف
    6 - أكواب زيت للقلي
    3- أكواب قطر
    نصف كوب فستق ناعم للتزيين

    طريقة التحضير:


    تقطع المكسرات الى قطع صغيرة جدا وتخلط مع القليل من القرفة وتحشى بها القطائف
    . تطبق رقائق العجين وتلحم أطرافها بحيث يكون الحشو في الداخل
    . تقلى القطايف في الزيت الحر حتى تكتسب لوناً ذهبياً ثم توضع في القطر و هي ساخنة ثم تزيّن بالفستق الناعم
    avatar
    no0or
    عضو ماسّى
    عضو ماسّى

    انثى
    عدد الرسائل : 1342
    نقاط : 579
    تاريخ التسجيل : 18/08/2008

    معكرونة بالفلفل والجبن

    مُساهمة من طرف no0or في الخميس 4 سبتمبر 2008 - 15:33

    معكرونة بالفلفل والجبن





    مقادير:

    1/2 علبة معكرونة (بينا).

    2 فلفل حلو رومي أحمر منزوع البذور ومقطع لشرائح.

    2 فلفل حلو رومي أصفر منزوع البذور ومقطع لشرائح.

    2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم.

    3 رؤوس ثوم مفروم.

    3 ملاعق كبيرة زيت عباد الشمس.

    ملعقة كبيرة خل.

    ملح وفلفل.

    4 ملاعق جبن بارميغان أو رومي مبشور.

    أوراق بقدونس للتزيين.

    الطريقة:
    نسلق المعكرونة لمدة 11 دقيقة مع وضع نقطة زيت زيتون ومن ثم نرفعها عن النار ونضعها جانباُ.

    يوضع الزيت في المقلاة ونضعه على النار ويضاف إليه الثوم ويقلب حتى يصبح لونة ذهبياً ومن ثم نضع شرائح الفلفل الأحمر والأصفر ويقلب لمدة 3 دقائق.

    يضاف الخل والملح والبقدونس ونتبله.

    تضاف المعكرونة المسلوقة وتقلب لمدة 3 دقائق.

    تسكب المعكرونة في طبق التقديم وتزّين بأعواد من البقدونس.

    avatar
    no0or
    عضو ماسّى
    عضو ماسّى

    انثى
    عدد الرسائل : 1342
    نقاط : 579
    تاريخ التسجيل : 18/08/2008

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف no0or في الخميس 4 سبتمبر 2008 - 15:47

    طريقة قمر الدين

    العصير :

    خذي قطعه من قمر الدين وصبي عليها شوية ماء مغلي مش كتير واتركيها حتى تبدأ تذوب شويه ثم اضربيها في الخلاط لتتخلصي من قطع قمر الدين ويصبح عندك عصير مركز ... خففيه بالماء المثلج حسب رغبتك في القوام المطلوب واضربيه مره تانيه وحليه بالسكر واحفظيه بالثلاجه لوقت التقديم..

    المهلبيه:


    بعد ما تخففي قمر الدين ضعيه على النار حتى يغلي ولكل كوب عصير قمر الدين ضعي ملعقتين نشا مذابين في ماء بارد واستمري في التقليب على نار هاديه حتى يثقل وصبيه في أطباق وبرديه وزينيه بالمكسرات
    avatar
    no0or
    عضو ماسّى
    عضو ماسّى

    انثى
    عدد الرسائل : 1342
    نقاط : 579
    تاريخ التسجيل : 18/08/2008

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف no0or في الخميس 4 سبتمبر 2008 - 16:25


    عمل الكنافة باالجبنة

    االطريقه :

    - تفتت الكنافه باليد




    - نسيح الزبده في قدر



    - ثم نصب الزبده على الكنافه



    - و تفرك الكنافه مع الزبد <<<<<
    يعني نمزجهم كويس مع بعض




    - ونضع قليل الكنافه
    في قوالب الكب كيك..




    - نفتت الجبن ونخلطة مع ماء الورد
    ثم نضع مقدار منه على الكنافه
    بدون وصول الجبن للأطراف




    - نصع كمية اخرى من الكنافه على الجبن



    - ندخل الصينية للفرن على حرارة 180 حتى تحمر الكنافه..
    ثم تقلب وتشرب كل حبة بالشيرة وترش بالفستق المطحون..





    وتحلى بالشربات

    بالهناء والشفاء
    avatar
    أمونة البحرين
    عضو جديد
    عضو جديد

    انثى
    عدد الرسائل : 38
    العمر : 20
    نقاط : 44
    تاريخ التسجيل : 29/01/2011

    رد: اكــلات شهيه

    مُساهمة من طرف أمونة البحرين في الأحد 30 يناير 2011 - 17:06

    السلام عليكم ورحمة وبركاته

    والله شهيتيني بالوصفة و حابة اعملها
    بالبيت

    الله معاش
    :/D::

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين 22 أكتوبر 2018 - 9:25